Denkt u erover om te stoppen met roken? U hoeft het niet alleen te doen. De huisartsen en praktijkondersteuners van alle Almeerse huisartsenpraktijken en de medewerkers van de afdeling Longziekten van het Flevoziekenhuis hebben een gezamenlijke aanpak om u daarbij te helpen. De huisarts kan u verwijzen naar de stoppen met roken coach die meestal in de huisartsenpraktijk werkzaam is. De rookstopcoach onderzoekt samen met u of en wanneer u echt wilt stoppen en hoe u dat het beste kunt doen, op een manier die bij u past. Bent u patiënt bij een specialist van het Flevoziekenhuis, dan wordt u in de meeste gevallen verwezen naar de stoppen met roken coach in uw eigen huisartsenpraktijk. Soms vindt begeleiding door de stoppen met roken coach in het Flevoziekenhuis plaats.
U kunt op ons rekenen voor:
- deskundige ondersteuning;
- een uitgebreid intake gesprek;
- een persoonlijk stappenplan om te stoppen;
- informatie over tabaksverslaving;
- individuele ondersteuning;
- groepsbegeleiding;
- zo nodig een verwijzing naar de praktijkondersteuner GGZ.
Uw inzet is belangrijk. Wij rekenen erop dat u:
- de wil en inzet heeft om te stoppen met roken;
- zich aan de gemaakte afspraken houdt;
- het boek ‘Nederland stopt! met Roken’ van Pauline Dekker en Wanda de Kanter leest (of eventueel luistert). Dit boek is te koop in de boekhandel, te bestellen via internet of te leen bij uw bibliotheek. De kosten van het boek zijn voor eigen rekening (€ 20,50).
Het kan zijn dat u ondanks alle inspanningen toch weer bent gaan roken. Binnen dit traject stopt de begeleiding dan. Op een ander moment kan altijd een nieuw traject worden opgestart, maar wel afhankelijk van de voorwaarden van uw verzekeraar.
Kosten
Het totale traject Stoppen met Roken duurt één jaar. De basisverzekering vergoedt hulp bij stoppen met roken (jaarlijks één programma). Nicotinepleisters, nicotinekauwgom of medicijnen op recept worden alleen vergoed in combinatie met begeleiding.